Contact

Onze praktijk is telefonisch bereikbaar op 070-3242706 van maandag tot en met vrijdag van 8.45-12.00 uur en van 13.15-15.45 uur. Het kan soms druk zijn op de telefoonlijn, hierdoor kan de wachttijd oplopen. Je kunt ook een mail sturen naar balie@orthospecialist-bh.nl om deze drukte te voorkomen.

Veel gestelde vragen

De meeste vragen kunnen we het beste beantwoorden tijdens je bezoek aan de praktijk. Heb je een vraag tussendoor of een vraag die niet kan wachten kijk dan of deze hieronder staat.

Er prikt iets in mijn wang of tong, wat kan ik doen?

Kijk of het draadje is losgeschoten uit het achterste buisje. In dat geval kun je proberen deze terug te plaatsen met bijvoorbeeld een pincet. Je kunt het draadje ook afknippen met een klein tangetje of nagelknippertje. Lukt dit niet? Dek het prikkende draadje dan af met suikervrije kauwgom of de meegegeven witte was. Neem contact op om het te verhelpen.

Er zit iets van de beugel los, wat kan ik doen?

Is er een slotje los? Bij irritatie kun je het slotje afdekken met suikervrije kauwgom of witte was. Irriteert het niet dan kun je het met rust laten. Is er een ringetje los? Draag je een buitenboordbeugel? Het dragen moet je nu even pauzeren tot het ringetje weer vastgezet is.
Neem wel contact met ons op, we hebben vaak extra tijd nodig voor de reparatie.

Ik heb pijn aan mijn tanden na het bezoek, wat kan ik doen?

De beugel is tijdens de controle afspraak geactiveerd, hierdoor kunnen de tanden of kiezen gevoelig worden. Vaak duurt dit twee dagen. Je kunt een paracetamol innemen ter verlichting van de pijn.

Mijn uitneembare beugel is stuk, wat kan ik doen?

Het dragen van de beugel moet je pauzeren, neem contact met ons op, we moeten de beugel laten repareren.

Ik weet niet meer hoe ik mijn elastieken moet dragen, waar kan ik dit terugvinden?

We hebben instructie brief gemaild als geheugensteuntje. Ook heb je een selfie gemaakt met de elastieken in je mond.

Afspraken

We plannen de afspraken automatisch in. Je krijgt hiervoor een mail op het mailadres waarmee je je inschrijft bij ons.

De afspraken voor eerste consult, herhaalconsult, uitgebreid onderzoek, behandelplan bespreken en het plaatsen van beugels worden in de regel gepland in de ochtend. Dit geeft de mogelijkheid om in de middag de controle afspraken in te plannen.

Ouders of begeleiders die vragen hebben over de behandeling kunnen wij altijd te woord staan. Je kunt meekomen met de controle afspraak om zo de vraag te stellen en direct antwoord te krijgen.

SPOED

Overdag maandag tot en met vrijdag?
Neem altijd contact op bij een kapotte beugel of ernstige pijn. Je kunt dit telefonisch doen of via de mail. Het liefst ontvangen we je mail of telefoon in de ochtend zodat we je dezelfde dag nog kunnen helpen.

Weekend of avond?
We werken samen met het tandarts bemiddelingsbureau, zij zijn bereikbaar voor overleg, voor ernstige pijnklachten of spoedgevallen: 020-3034500.